Bokanmeldelse | Felicia Försvann

Som student er det ikke mye tid til overs for å ta inn annen litteratur enn det som står på de milelange pensumlistene. Så da julen kom tok jeg meg pensum-fri og fant frem en bok jeg lenge har hatt lyst til å lese.

Denne julen falt valget på boken Felicia Försvann av Felicia Feldt.

felicia_forsvann-feldt_felicia-16991484-frntlBoken ble utgitt i 2013 og er en biografisk roman. Felicia skildrer hendelser og følelser rundt sin oppvekst med en selverklært ekspert på barneoppdragelse som mor. De flytter fra hjem til hjem etter morens ønsker, og «Stefar» byttes ut med jevne mellomrom.

«I skyggen av verdens beste mamma»

Boken skildrer hendelsene veldig bra i korte kapitler. Kapitlene fremstår som dagbokinnlegg som gjør boken svært lettlest. Hvert «innlegg» er ofte beskrivelser av hendelser med treffende reaksjoner og følelser underliggende i teksten.

Situasjonene Feldt og barna blir utsatt for i hjemmet er beskrevet på en slik måte at man som leser kan bli sittende igjen med gapet nede på tredje knapphullet, et enormt sinne og følelse av urettferdighet, eller en tåre i øyekroken og frykten for å bla videre.

Boken er absolutt en «page turner» og du dras fort inn i Feldts følelser og liv. Det som gjorde den spesielt bra for meg, var hvordan mange av situasjonene hun beskriver ligger godt implementert som rystende og grunnleggende feil i hvordan å oppdra barn – uten at hun selv trenger å si at det er det.

I boken hopper Feldt i tid. Noen ganger er det episoder fra barndommen. For eksempel da moren kommer inn på rommet til barna og forteller at hun skal ta livet sitt. Andre ganger skildrer hun hvordan disse hendelsene har påvirket henne som voksen, og hvordan hun sliter med dette ovenfor sine egne barn.

Som leser liker jeg ikke å bli fortalt hva jeg skal føle. Her gjør forfatteren i de fleste tilfellene en utmerket jobb. Samtidig finnes det noen avsnitt jeg riktignok stusset litt over, da jeg kanskje fikk noen ting litt inn med teskje. Dette er bare småpirk.

Overall: Er du interessert i en annerledes og ærlig biografi som ikke er skrevet av, eller om, en kjendis ofte portrettert i Se og Hør, bør du lese denne.

Jeg anbefaler den på det sterkeste og gir den terningkast terningkast5

Dette er IKKE et sponset innlegg.

Du kan blant annet finne boken HER.

Bånnsoar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.