Cookies med sjokolade og paranøtter

Glutenfri, sukkerfri

Denne helgen har jeg hatt studiehelg. Jeg har skrevet for harde livet, for denne helgen skulle jeg bli ferdig med minst én av innleveringene mine. Det ble riving i hår, krølling av papir, viskelærpuss over hele stua og en god mengde frustrasjon. Jeg var klar over disse bivirkningene, så jeg tenkte at jeg var nødt til å ha noe skikkelig godt ved siden av som kunne gi meg litt hverdagslykke i hetens time.

Jeg hadde så lyst på cookies. Tidligere har jeg ikke prøvd en sukkerfri variant. Jeg prøvde meg litt frem, og cookies ble det! Godt ble det også!

Cookies-ene ble kjempegode! Utseende har jeg litt å utsette på, men smaken er viktigst! Denne oppskriften har jeg bare eksperimentert frem, så den trenger absolutt forbedringer. På grunn av etterspørsel deler jeg den allikevel, også får dere eksperimentere litt selv. Det må jo være greit. Gi gjerne tilbakemelding til meg hvis dere har et tips eller to i ermet.

sukkerfri Cookies ©Norashjemmelagde2016

Til cookies brukte jeg:

Oppskriften gir ca 15 kjeks

  • 60 g smør (vil med fordel si at man kan ha litt mer)
  • 1 egg
  • 50 g sukrin
  • ca 70 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • ca 60 g finmalte hasselnøtter
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts Fibersirup Gold
  • Bittelitt salt
  • ca 40 g pekan-nøtter – grovhakket
  • ca 40 g sukkerfri sjokolade, eller minst 70% – grovhakket

Visp smør og sukrin hvitt. Bland alt det tørre sammen og tilsett i smørblandingen. Ha i egg og visp godt. Tilsett pecan-nøtter og sjokolade og bland dem inn i deigen. Lag små klumper og press dem ned på en bakepapirkledd plate. Stek i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist for at de skal bli sprø. (Mine ble best etter å ha avkjølt dem i en time)

sukkerfri Cookies ©Norashjemmelagde2016

Jeg mistenker at mitt problem i denne oppskriften var at jeg ikke hadde fettredusert mandelmel, så jeg kvernet mitt eget uten å skolde mandlene først. Tipper det trakk til seg for mye fuktighet, da deigen ble mer som en klissete røre enn en deig. Det resulterte i at cookies-ene smeltet sammen i ovnen og ble en stor kjeks i stedet. Hvis man ønsker separate kjeks som ikke smelter sammen, anbefaler jeg å ikke legge mer enn 6 kjeks pr brett.

De ble veldig gode, men jeg måtte skjære stykkene fra hverandre, og det hele minnet mer om kjeks enn myke cookies. Men jeg koste meg med dem i helgen, læll.

Tips til forbedringer taes derfor gjerne i mot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.