Fylt sjampinjong med spinat og bacon

©Nora Engevold 2016

Glutenfri, uten egg

Spinat-og bacon-fylte sjampinjonger er helt perfekt som forrett, eller til å servere som “fingermat” på festlige anledninger. Det er både sunt og velsmakende! Jeg liker at det smaker litt sterkt, så om du ikke vil ha soppene så sterke på smak har du bare i mindre av krydderet. Husk å smake deg frem! Skal du bruke den som forrett anbefaler jeg å bare servere én sopp pr person, da den er litt mektig.

Til 1-2 porsjoner sjampinjong med spinat trenger du:

  • 4 store sjampinjong
  • 1 halv pose fryst spinat
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • salt, pepper, chillikrydder
  • 5 baconskiver i remser, grovhakket
  • Masse smør til steking
  • Litt olivenolje
  • Litt hakkede mandler
  • Revet parmesan til topping
  • 1 dl revet ost

Løsne stilken på soppen og legg den til side. Bruk en t-skje og grav ut litt ekstra for å få plass til mer fyll. Grovkutt soppstilkene og stek dem i masse smør med finhakket hvitløk, salt og pepper. Ta dette ut av pannen og sett til side. Ha litt mer smør i pannen og tilsett oppskåret bacon. Ta ut og sett til side når det er ferdig stekt.spinat og bacon i sjampinjong ©Norashjemmelagde2016Varm opp den frossen spinat i pannen. Stek den godt slik at så mye vann som mulig fordamper. Tilsett stekt bacon, stekte soppstilker og revet ost. Bland spinat-blandingen godt. Smak til med salt, pepper og chillikrydder. Hell litt olivenolje over de uthulede soppene og krydre med litt pepper.

spinat og bacon i sjampinjong©Nora Engevold 2016Bruk en teskje og fordel så mye av spinat-blandingen du kan i hver sopp. Det gjør ingenting om det spres litt utover på toppen. Strø revet parmesan og hakkede mandler på toppen og sett i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Eksperimenter gjerne med annet fyll. Mulighetene er nesten uendelige!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.