Herlige sellerirotfries

Glutenfri, uten egg, laktosefri, vegetar

Er det noe jeg virkelig savner når jeg går på lavkarbo, så er det Pommes Frittes. Deilige sprø, friterte potetbiter med salt og krydder på. Til biff og bernais, på pizza eller i kebab. Jeg trodde lenge jeg måtte lære meg å gå uten herligheten. Det var til jeg oppdaget at sellerirot ikke bare gir en god rotmos.

På lavkarbo skal man helst ikke spise rotgrønnsaker eller “vokser-under-jorden-grønnsaker”. Sellerirot er altså det fantastiske unntaket! Selleriroten inneholder bare 2,8 g karbohydrater pr. 100 g, og fungerer utrolig godt som erstatning for pommes frittes!

Til 3 – 4 porsjoner sellerirotfries trenger du: 

  • 1 sellerirot
  • Litt kaldpresset olje (kan sløyfes)
  • Krydder

De smaker selvfølgelig ikke helt som pommes frittes. Det er litt mer smak på dem (for meg virker det nesten søtt). Samtidig er konsistensen den samme, og med litt pommes frittes – krydder er det omtrent det samme. Spesielt når det spises sammen med hamburger, biff eller lignende, og en god saus.

Sett ovnen på 225 grader. Skrell selleriroten og kutt den opp i omtrent like store biter/remser slik at alle blir like stekt.Sellerirot til sellerirotfries ©Norashjemmelagde2016Sellerirotfries ©Norashjemmelagde2016

Fordel dem på en bakepapirkledd stekeplate og hell over litt olje. Bland dem inn i oljen og ha på litt salt, og eventuelt litt pepper. Selv tok jeg nok på litt for mye olje. Noen av dem ble litt seige.Sellerirotfries ©Norashjemmelagde2016

Sett dem inn i ovnen i ca 30 minutter. Ta dem ut, strø over ønsket krydder og NYT!Sellerirotfries ferdig ©Norashjemmelagde2016

Mesteparten av de sellerirotfries-ene jeg lagde ble sprø og smakte veldig godt! (Disse metter også mye mer enn potetversjonen). Samtidig tror jeg at jeg la på for mange fries litt for tett på samme brett, og at jeg hadde litt for mye olje på dem. Dette kan ha vært med på å gjøre noen av dem litt seige.

Selleriroten er din venn og kan nytes med god samvittighet!

Anbefales på det sterkeste!

Bånnsoar.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>