Hjemmelaget gelé med bringebærsmak

Sukkerfri, glutenfri

Å som jeg hadde lyst på noe godt i dag! Ikke bare søtt, men også helst syrlig og friskt. Etter lange dager er jeg endelig ferdig med oppgaven min. Så da tar jeg en aldri så liten ferietur på Kiel-fergja sammen med familien til min T-banemann! Jeg har aldri vært på en slik tur, så her i heimen gleder vi oss masse! Men jeg skal selvfølgelig ikke stikke fra dere uten å gi fra meg oppskriften på frisk bringebær-gelé med hjemmelaget vaniljesaus!

Til gelé med bringebærsmak trenger du:

  • 300 g tinte bringebær
  • 3 ss sitronsaft (helst fra en sitron)
  • 5 ss gelantinpulver
  • ca 5 dråper stevia (eller annen søtning)

For å lage gelé bør bringebærene være helt tint. Kjør bringebær, stevia og sitronsaft i en blender til den er jevn og fin. Hell blandingen i en kjele og varm opp. Deretter tilsetter du én og én spiseskje gelantinpulver mens du visper godt mellom hver skje. Dette er viktig for at gelantinen skal blande seg godt med bringebærsausen. Du kan enten helle hele blandingen over i en bolle, eller fordele i små former slik jeg har gjort her. Sett kaldt i en halvtime til en time om du har små former. Bruker du en stor bolle bør den stå et par timer, slik at du er sikker på at hele geléen har stivnet.

-> Tips: ønsker du en gelé uten bringebærfrø kan du prøve å sile blandingen.gelé ©Norashjemmelagde2016

Til vaniljesausen trenger du:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 0.3 dl sukrin (eller annen søtning)
  • 5 eggeplommer
  • 1 vaniljestang

Ha kremfløte, vann og sukrin i en liten kjele. Ta ut frøene av vaniljestangen og ha dem, inkludert stangen, i fløteblandingen. Kok opp mens du visper innimellom. La den småkoke i ca fem minutter mens du kontinuerlig visper.

Etter fem minutter tar du frem en sil og setter over en bolle. Hell blandingen gjennom silen og la den stå i bollen til den er passe avkjølt.

Mens du venter på dette kan du knekke litt egg. Du skal bare ha eggeplommen. Legg de fem eggeplommene i en annen bolle. Når fløteblandingen er klar heller du den i en tynn stråle forsiktig oppi eggene mens du visper konstant! Sett deretter sausen tilbake på kokeplaten på svak varme. -> Her er det viktig å vie sausen din fulle oppmerksomhet. Den skal IKKE koke! Koker den vil den, etter min mening, få en ekkel konsistens. 

Varm opp sausen under omrøring. Når sausen er like oppunder kokepunktet vil den begynne å ryke og tykne seg. I det du ser den begynner å tykne tar du den av platen, siler den over i en mugge (eller annen beholder) og setter kaldt.

Hell vaniljesausen over bringebærgeléen og nyt, nyt, nyt!

gelé med vaniljesaus ©Norashjemmelagde2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.