Sukkerfri, laktosefri, uten egg, glutenfri
Nå er det snart jul, og mitt aller første juleinnlegg vil jeg at skal handle om julegløgg. Julegløgg gir meg nemlig alltid en kjempeboost inn i julestemningen, også er det så veldig godt! Hjemmelaget julegløgg tar et par timer å lage, men jeg lover deg at det er veldig enkelt og absolutt verdt tiden det tar. Når den står og trekker vil den også fylle hele stua eller kjøkkenet ditt med nydelig dufter av jul! PS. Dette er typen som inneholder alkohol.Eksamenstiden er endelig over. Etter 4 intense måneder med hardjobbing og 4 tøffe eksamner har jeg endelig ferie. Det er også grunnen til at det har kommet lite oppskrifter fra meg den siste tiden. Håper dere ikke har mistet helt trua på meg.
Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg fra Mette Blomsterberg som er en dansk TV-konditor. Programmene hennes går for tiden tidlig på morgenen på NRK, og er utrolig koselige å se på. Oppskriften hennes kan du finne HER. Jeg har naturligvis laget denne lavkarbovennlig for dere, dvs uten sukker.
Til julegløgg trenger du:
- 1/2-1 vasket appelsin i biter
- 2,5 desiliter vann
- 2 laubærblad
- 2 hele stjerneanis
- 1/2 teskje hele sort pepper
- 2 hele kanelstenger
- 1/2 spiseskje hel kardemomme
- 1/2 spiseskje hel allehånde
- 1/2 spiseskje hele nellik
- 20-30 g tagatesse (start med litt, det er ikke sikkert du trenger fult ut 30 g)
- 2 spiseskjeer sukrin gold
- hakkede mandler
- 1 flaske tørr rødvin (helst mindre sukker enn 5 g/l )
- Hakkede mandler
Er du usikker på lavkarbo og alkoholtyper kan du ta en titt HER.
Slik lager du julegløgg
Ha vann og alt krydderet i en kjele og kok opp til kokepunktet. Sett på lokk og la det stå og småsimre i 10-12 minutter. Deretter tar du gryten av varmen og lar den stå under lokk i 2 timer og trekke. Sil så av væsken i en annen gryte og ha i rødvinen. Varm gløggen opp til ca 80 grader, det skal altså ikke koke, da forsvinner nemlig alkoholen. Smak til med mer fibersirup/sukrin gold til du får en rund smak på gløggen. Selv måtte jeg spe på med en god del fibersirup og sukrin gold for å få den søt nok, så ikke vær redd for å bruke mye søtning om du ønsker den runde fine smaken. Server varm i glass med hakkede mandler.
God jul!
Hei Nora 🙂
Ønsker deg en God Jul og et fantastisk Godt Nytt år !
Klem fra tante Sofie
Tusen takk! Håper du og dere får en fin julefeiring 😀