Kylling i form: gratinert hverdagskos!

Glutenfri, high fat, uten egg

I dag kjente jeg at jeg trengte en skikkelig god kylling-rett som en slags lavkarbo-boost for uken. Denne kyllingformen ble en liten dæsj av ting jeg hadde i kjøleskapet. Det ble riktig så godt, og skikkelig mettende.

Oppskriften gir 5 porsjoner.

Næringsinnhold pr. porsjon:

Karbohydrater: 2.6 g

Proteiner: 50.8 g

Fett: 55.6 g

Til kylling i form trenger du:

  • 2 paprika
  • 1 boks fløte
  • 5 store kyllingfileter
  • Ost etter eget ønske (Jeg har brukt Jarlsberg)
  • Hvitløksfedd – minst fire
  • Godt krydder
  • salt og pepper
  • Meierismør til å smøre formen og pensle kyllingfiletene.

Sett ovnen på 220 grader. Kutt opp paprika i båter. Smør en ildfastform med smør og kle bunnen med paprikabåtene. Skrell hvitløksfeddene og spre dem rundt i formen, en i hvert hjørne. Hell over fløten til den dekker mesteparten av paprikabåtene. Legg kylling-filetene oppå paprikabåtene. Pensle dem med smør og hell over masse godt krydder, salt og pepper. Sett formen i ovnen i ca 30 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig. Strø revet ost over kyllingen og sett i ovnen til osten har smeltet.Kylling i form ©Norashjemmelagde2016

Kylling i form ©Norashjemmelagde2016Denne gratinerte-kylling-formen ble en kjempehit her i huset. Det er veldig enkelt og krever nesten ingen forberedelser. Dessuten er det kjempegodt og du holder deg mett i mange timer etterpå. Kylling i form kan absolutt nytes med en salat eller en deilig Brokkolipuré!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.