Lavkarboreisen: Dag 16

Lavkarbo

Da har jeg gått på lavkarbo i over to uker. Jeg føler jeg har vært relativt flink til å holde meg til riktig kosthold.

Første uken var jeg strålende fornøyd fordi jeg hadde mistet søtsuget helt. Aller viktigst at jeg ikke hadde lyst på potetgull. Vanligvis hadde jeg kjøpt og spist minst to-tre poser på en uke. I tillegg til sukkerholdig brus og gjerne litt sjokolade. Etter første uken hadde jeg ikke ofret «lørdagskosen» en tanke! Nå takker jeg baconcrisp og Pepsi Max for redningen når nøden ringer.

Carbcrash

Så kom uke to. Den ble litt verre. Jeg skulle ha mensen denne uken og kjente, til min store skuffelse, at søtsuget kom luskende. Febrilsk søkte jeg etter oppskrifter som kunne tilfredstille min trang, samtidig som jeg forholdt meg i ketolyse. Dette gikk selvfølgelig ikke helt bra. Jeg skeiet ikke fullstendig ut, men spiste nok litt mer vanlig sukker enn jeg burde. Det viktige er jo at ikke blodsukkeret mitt plutselig hopper i taket, men forholder seg balansert.

Som oppvokst i Norge med poteter og tørre brødskiver, har jeg kjent litt på en indre motgang for å ha et lavkarbo-kosthold. Inni meg kjennes det motstridende ut å bare skulle spise det som er godt.

I Norge har vi hatt poteter og brødskiver til maten, siden alltid, for at man skal spare på råvarene og heller spise seg mett på karbohydratene. Dette er svært økonomisk, og jeg har selv måttet ty til denne versjonen når pengene ikke har strukket til. Jeg får rett og slett litt dårlig samvittighet fordi jeg skal spise kjøttet, egget, fisken, osten og grønnsakene, uten den tørre brødskiva under. Uten tre poteter på siden.

Lowcarbsalad

Denne dårlige samvittigheten gavner ingen, og absolutt ikke meg selv. Etter to uker med lavkarbo har jeg kommet mer inn i det å spise gode råvarer, masse grønnsaker og fett. Det føles ikke feil lenger. Det føles bare riktig. Kroppen min har fått betydelig mer energi, og vekten smiler til meg.

Dag 16 på Lavkarbo:
Vekten sier jeg har tatt av 5 kg og keto-stix-ene viser at jeg er i ketolyse.
Hurra!

Bånnsoar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.