Lavkarbo tacoskjell! Knasende og gode!

©Nora Engevold2016

Glutenfri, uten egg, high fat

Tacoskjell på lavkarbo er fryktelig enkelt. Du bruker bare ost! Selv har jeg ikke brukt tacoskjell av den vanlige sorten så veldig mye. Etter at jeg begynte på lavkarbo har jeg selvfølgelig savnet mye rart. Spesielt ting å ha mat oppi. Som lefser blant annet. Da jeg kom over denne måten å lage tacoskjell på, syns jeg det var helt genialt, også funker det som bare rakker’n!

Til ett tacoskjell trenger du:

  • 5 skiver ost skåret med ostehøvel
  • 1 flaske/boks

Skjær 5 skiver ost med ostehøvel og legg dem litt overlappende på bakepapir på en langpanne. Lag gjerne flere i samme slengen. Sett inn øverst i ovnen i 20 minutter på 175 grader. Følg med mot slutten. Når de begynner å boble masse og ser ut som at de er stive, tar du dem ut.Lavkarbo tacoskjell ©Norashjemmelagde2016Legg 1 flaske/boks, eller noe annet med buet form på en rist.  Rett etter at du tar osten ut av ovnen legger du den oppå en boks for at den skal få riktig form. Her gjelder det å handle raskt før osten stivner. Press den litt ned rundt boksen og la den avkjøle seg litt. Disse holder seg fint i kjøleskap et par dager og er like gode varme som kalde! De knuser like godt som vanlige tacoskjell, så litt serviett eller folie rundt er ingen dum idé når du skal spise dem! Blunk, Blunk!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.