Lavkarboreisen Uke 21 | Jeg er ikke et Supermenneske!

Nora bak noras hjemmelagde lavkarbomat Foto: Frida Marie Brynhildsen Grande

Nå har jeg snart gått på lavkarbo i hele 5 måneder. Som jeg har nevnt i de andre innleggene om lavkarboreisen, har det hatt sine opp- og nedturer. Det har vært dager jeg rett og slett ikke har hatt viljestyrke til å motstå alle fristelsene. Noen ganger har det til og med gått en uke uten at jeg har klart å hente meg inn igjen.

På grunn av alle mine små utskeielser har det da stått veldig stille i vektnedgangen til tider. Jeg har forbannet badevekten dag inn og dag ut for at den ikke viser de tallene jeg ønsker. Ja, jeg har nesten ødelagt den en gang.

©Frida Marie Grande

Foto: Frida Marie Brynhildsen Grande

Da jeg skulle skrive eksamensoppgavene mine måtte jeg se meg slått. Det ble rett og slett for vanskelig for meg å skulle yte bra på eksamen og samtidig i matveien. Det får da være måte på. Jeg er ikke et supermenneske heller.

Da eksamen var ferdig levert var jeg fast bestemt på å endelig karre meg inn igjen. Jeg raste allikevel raskt bort til brus- og potetgull-avdelingen i butikkene, bare at denne gangen snudde jeg på helen halvveis i vendingen. “NOPE!”, tenkte jeg og gikk fornøyd ut av butikken med hevet hode, etter å ha kjøpt dopapir og en avokado i stedet.

Hentet fra: http://s2.quickmeme.com/img/c9/c9e151a237532f53646c1651bf77888d8a48cd165d32024a07a6349e7ed2672a.jpg

Hentet fra: http://s2.quickmeme.com/img/c9/c9e151a237532f53646c1651bf77888d8a48cd165d32024a07a6349e7ed2672a.jpg

Matlagingsmessig har jeg utviklet meg masse! Jeg lærer mye av mine egne utprøvinger og andres. Jeg har selvfølgelig dager jeg er mindre interessert i å lage mat enn andre dager, jeg også. Jeg har dager hvor egg smaker helt forferdelig og jeg ikke klarer tanken på hverken ost eller smør. Samtidig har jeg også dager hvor jeg gleder meg til å utforske nye idéer og oppskrifter. Dager hvor engasjementet rører ved lysekrona.

©Frida Marie Grande

Bildet til venstre er fra nåtid. Bildet til høyre er ca et år gammelt. Foto: Frida Marie Brynhildsen Grande

Jeg har fått med meg t-banemannen min på å gå 30-minuttersturer nesten hver dag. I hvert fall så ofte vi kan, og dette har også gitt resultater. Jeg kan ikke akkurat skryte på meg at jeg digger å trene, men fordelen med å oppleve at man går litt ned i vekt, er også at det øker bevegeligheten. Det blir lettere å bevege seg mer, og det fører da til at jeg gjør nettopp det.

Hentet fra: https://proverbialgirlfriend.files.wordpress.com/2015/01/meme-3.jpg

Hentet fra: https://proverbialgirlfriend.files.wordpress.com/2015/01/meme-3.jpg

Jeg er fortsatt et stykke unna idealvekten min, men jeg ser helt klart lyset i enden av tunellen. Nå er det sommer, snart ferie og det er jo ikke sikkert at det blir så lett. Jeg har uansett tenkt at det viktigste er at jeg klarer å spise lavkarbo mesteparten av tiden, så får jeg heller nyte den softisen, det ølet, eller den kebaben, når jeg da først velger å stappe den ned i gapet. Jeg har nå tilsammen gått ned 12 kg og mangler omtrent 8 kg til jeg er fornøyd. Dette har jeg stor motivasjon for å klare!

Håper alle gleder seg til sommeren like mye som meg!

Solkos fra Nora.

2 Comments

  1. 1

    Du var flotte før og flotte nå! Har selv vært på lavkarbo (i mitt tilfelle keto) men datt ut totalt det siste måned. Vekten min har raset opp helt sinnsykt, men fikk så mye inspirasjon av å lese dette. Du har minnet meg på at til tross for nedtur og mange fristelser, er det mulig å ta kontrollen tilbake og fortsette der du er! Skal følge med deg på bloggen 🙂

    • 2

      Tusen takk for fin kommentar! Så hyggelig å høre at jeg kan bidra med litt inspirasjon 😀 Fristelsene er mange og det er ikke alltid like lett å styre unna. Alt handler om å se fremover og la alle feil ligge bak oss 🙂 Ønsker deg lykke til 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.