Nyttårsforsett og Fortsett og Fortsett

Et noe forsinket tema å skrive om (ettersom det alt har gått en uke av januar). Vi kaller det nyttårsforsett, også er det egentlig et idiotisk svakt håp om å klare å være et bedre menneske ihvertfall mer enn tre dager i strekk.

Nyttårsforsettene er ofte fryktelig ambisiøse og man stiller skyhøye urealistiske mål til seg selv, alt bestemt etter en datoendring. Det skrives i avisene om den stadige tilstrømmningen av nye medlemmer på treningssentrene i januar. De samme tilstrømmerne som ender opp som støttemedlem til samme treningssenter fra februar og ut året.

Dette er et typisk eksempel på overambisiøse nyttårsforsetter. Jeg har i grunn alltid ment at disse løftene er kun for patetiske folk som alltid skyver problemer foran seg. De som alltid har en god grunn til å si «jeg begynner i morgen».

new-years-meme

I år hadde jeg egentlig bestemt meg for å ikke legge noe særlig i det. Slik jeg tidligere heller ikke har gjort. Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg klarte å bli mer strukturert når det kommer til studiene, at jeg klarte å legge meg mye tidligere og stå opp tidligere. Slike innlysende ting.

Allikevel har jeg ombestemt meg og valgt å sette meg hele to (ja, du leste riktig) nyttårsforsetter (heter det -er i flertall her?) for meg selv. For meg virker de oppnåelige og lite tidkrevende. Så nå, etter 7 dager uti det nye året, holder jeg fortsatt begge løftene. Det er det også en god grunn til. De er ikke så veldig vanskelige.

Det første løftet er at jeg ikke skal handle nye klær det kommende året. Det vil si at jeg skal bare handle brukt. Dette gjelder ikke undertøy. Jeg tror ikke det heller vil bli et problem, da jeg har undertøy nok til å fø en flokk med 60 geiter.

Jeg jobbet på Fretex i snart tre år, og har så vidt handlet et nytt plagg i løpet av den tiden. For vi må være ærlige her. Det som er å finne på Fretex er mye kulere enn det skrapet H&M og Cubus har å by på. Det som bare er barnearbeid og resirkulering av fjorårets kolleksjon. Derfor oppfordrer jeg også deg heller til å kjøpe brukt barnearbeid (da H&M/Cubus faktisk er det det florerer av i Fretexbutikkene)!

Det andre løftet er litt tøffere. Som i vanskeligere. Samtidig ikke så tøft at jeg vet at jeg ikke kommer til å gjennomføre det. Jeg har nemlig bestemt meg for å begynne på lavkarbo. Min mor har gått på kuren i snart tre år og har opplevd fantastiske resultater både i vektreduskjon og energiløft. Så hvorfor ikke prøve? Jeg kan spise kjøtt (all the bacon in the world), ost, egg, fløte, grønnsaker og så mye avokado jeg bare vil. som Joey fra Friends ville sagt:

«What’s not to like»?

Så jeg har altså krøpet til korset og inngått nyttårsløfter med meg selv. Jeg har falt inn i de ambisiøses rekker. Jeg har innsett at jeg ikke kan spise potetgull og sjokolade hver dag lenger. Det tyngste jeg må gi fra meg er nok hveteøl. Det er det beste. jeg. vet! Men jeg kan drikke rødvin, so I got that going for me. Uansett har jeg så langt bare opplevd positive ting ved kuren, og håper, som en hver annen nyttårsforsett-idiot, at jeg skal klare å gjennomføre den (for en gangs skyld).
Ja, morna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.