Oh, so crazy crispy chicken!

©Nora Engevold2016

Laktosefri, glutenfri, uten egg, high fat

So, so crazy!

Dette er det sprøeste jeg har spist i mitt liv (rent bokstavelig)! Dette ble en ekte crispy chicken, med masse god smak, som ga oss litt matkos på en hverdag! Crispy chicken kan brukes som erstatning for taco-kjøttdeig i taco, eller gratiner med ost i form. Mulighetene er uendelige.

Oppskriften gir 3-4 porsjoner dersom alle tar en stor haug med kyllingbiter på tallerkenen. Bruker du baconsvor med null gram karbohydrater blir det selvfølgelig enda færre pr serving!

Næringsinnhold pr. Porsjon:

Karbohydrater: 0.6 g

Proteiner: 32 g

Fett: 11 g

Til crispy chicken trenger du: 

  • ca 100 g Baconsvor (Pass på å bruke det med null karbohydrater)
  • ca 300-400 g Kyllingfilet
  • 1-2 ss olje
  • Krydder

Du kan bruke akkurat det krydder du ønsker. Noen liker å bruke en hjemmelaget tacokrydder-blanding. Du kan også ta det du har i skapet, som jeg gjorde i dag:Krydder til crispy chicken ©Norashjemmelagde

Masse chilli. Mmmmm. Det er mye salt i krydderet som er i Bacongull-posen (maarud). Hvis du skal bruke samme type baconsvor trenger du derfor IKKE salt i krydderblandingen din!Krydderblanding til crispy chicken ©Norashjemmelagde2016

Sett ovnen på 180 grader. Del opp kyllingfileten i passe store biter. Kyllingfilet til crispy chicken ©Norashjemmelagde2016

Knus baconsvor i pose med kjevle, eller med stavmikser om du har, til det blir finmalt. Baconsvor males til crispy chicken ©Norashjemmelagde2016Finmalt baconsvor til crispy chicken ©Norashjemmelagde2016

Bland krydderblandingen og baconsvoren godt sammen i en gjennomsiktig brødpose. Hell i 1-2 ss kaldpresset olje og ha kyllingbitene oppi blandingen. Rist godt slik at alle biter blir dekket av “strø”. Legg dem spredt utover en bakepapirkledd stekeplate. Finmalt baconsvor til crispy chicken©Norashjemmelagde2016Crispy chicken ©Norashjemmelagde2016

Sett dem inn i ovnen i ca 30 minutter. Har du veldig små biter er det lurt å begynne å følge med etter ca 20 minutter.  Ta dem ut og server med friske grønnsaker, sellerirotfries og hjemmelaget dressing (kebabsaus som smaker digg til alt!).Crispy chicken ©Norashjemmelagde2016Mine crispy chicken-s ble kjempesprø og veldig gode!

Bare å nyte og kose seg, nå!

Bånnsoar.

3 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.