Meg om mitt – Bak Noras hjemmelagde

Det er jeg som er Nora, hun som står bak dette nettstedet. Jeg er 25 år og studerer regnskap og revisjon. Tidligere har jeg studert musikk, foto og arkivvitenskap. Jeg kan raskt skyte inn at dette kommer av et vidt spekter av interesser, og jeg klarte vel ikke helt bestemme meg for hva jeg skulle bli da jeg ble voksen.

Jeg hadde vel aldri trodd at jeg kom til å drive med matblogging, i hvert fall ikke klare å opprettholde den over særlig lang tid. Her har jeg motbevist meg selv. Heldigvis.

Nora bak noras hjemmelagde lavkarbomat

Foto: Frida Marie Brynhildsen Grande

Idéen om å starte Noras hjemmelagde kom i utgangspunktet til en liten stund etter at jeg startet på lavkarbo. Jeg ønsket et sted å samle oppskrifter på, samtidig som jeg kunne bidra med inspirasjon til andre. Lavkarbo har de siste årene hatt et litt skrantende og forkvaklet rykte, noe jeg også ønsker å rydde opp i. Ellers trives jeg utrolig godt med bloggen min. Det å pusle med fin-innstillinger, ta bilder av maten og selvfølgelig spise den etterpå, samt alle de utrolig hyggelige tilbakemeldingene jeg får av dere lesere, er et par av godene.

I en liten Obos-leilighet bor jeg sammen med min bedre halvdel, Henrik, også kalt T-banemannen. Noen ganger må også han trå til som lysholder eller håndmodell når bilder blir tatt, noe jeg setter stor pris på at han gidder. Når man skal gjøre en så drastisk livsstilsendring som dette er, kan en som heier på deg i hverdagen være til stor hjelp. Jeg er så heldig å ha t-banemannen min til å heie på meg.

Meg og mat

Jeg elsker mat. Mat, mat mat! Jeg er også veldig glad i å lage denne maten, heldigvis. Mat er ikke bare en nødvendighet, men kan også være en arena for kreativ utfoldelse. Selv har jeg vokst opp i et svært kreativt hjem og bruker det for alt det er verdt. Mat kan også være en endeløs kilde til glede, energi og ikke minst inspirasjon og følelse av mestring. Da jeg gikk heimkunnskap i 6. klasse fikk jeg høre av læreren min at jeg var “et duganes husmoremne“. Denne kommentaren har jeg naturligvis levd lenge på, kanskje litt for lenge.

Om meg - Nora Engevold står bak nettstedet norashjemmelagde.no

©Frida Marie Grande

Jeg har naturligvis vært gjennom fastfood/lettvindt-og-rask-mat-perioden, jeg også. Ungdommen som jeg er. Men en dag fikk jeg tak i en gammel kokebok fra 50-tallet og ble begeistret for å lage alt mulig av mat fra bunnen av. Ikke bare var det billigere, men også smaksmessig bedre. Etter et par år fikk jeg både se og høre om fordelene ved et lavkarbokosthold. Dette gjorde meg særdeles nysgjerrig og ivrig til å se om det var noe jeg klarte å gjennomføre. Ofte har jeg fått opp interessen for en enkelt ting, men iveren har raskt dabbet av om jeg møtte motgang. Men se på meg. Her er jeg enda. Still going strong!

Følg meg gjerne på facebook her!

Eller instagram her.

Klem Nora <3