Ostepuffer-den perfekte frokost

©Nora Engevold2016

Glutenfri

Ostepuffer har blitt min nye frokostfavoritt! Etter fire måneder med mye egg, må jeg innrømme at jeg har blitt litt lei. Til tross for alle eggene i denne oppskriften, smaker man aller mest all den gode osten! Jeg toppet mine med litt pesto og det smakte veldig godt! Disse er gode varme som kalde, og kan fryses.

Til 4-6 ostepuffer trenger du:

  • 4 egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 dl revet parmesan
  • 2 ss tubeost (bruk den osten du liker best! Jeg brukte skinkeost her)
  • litt urtesalt og chillipulver (valgfritt)
  • 1 dl kremost (philadelphia naturell)
  • Pesto til topping

ostepuffer ©Norashjemmelagde2016Ha alt sammen i en blender eller mixer. kjør til jevn røre. Hell røren litt over halvfull i en smurt muffinsstekeform, eller i muffinsformer. Sett i ovnen på 175 grader i ca 20 – 30 min. La de stå i formene ca 5-10 min før du tar dem ut. De hever seg veldigi ovnen, men synker bittelitt når de kommer ut. Tenk derfor på det som vannbakkels og la temperaturen synke i ostepuffene sammen med varmen i ovnen. Skru av ovnen, og la den være lukket. Bare la puffene stå i ovnen til de nesten er helt avkjølt. Dette hindrer at de faller for mye sammen når du tar dem ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>