Pai med squash, aubergine og rødbete

Glutenfri, vegetar, high fat, sukkerfri

Pai er jeg stor tilhenger av. Mest fordi man kan putte oppi hva som helst i en pai og som regel blir det digg. I dag har jeg prøvd meg på en lavkarbovariant, noe jeg var ekstremt spent på. Paideigen har jeg hentet fra Marthine simonsens blogg.

Inspirasjon til denne paien har jeg hentet fra en tysk matblogger jeg så på TV, jeg tror han het Marc. Paien består av to typer squash, aubergine og rødbete lagt på en ostemasse med masse god smak! Den er svært mettende, men ekstremt god! Denne skal vi definitivt lage flere ganger.

Paibunn:

  • 1 ts bakepulver
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl Profbier
  • 2 ss Fiberhusk
  • litt salt
  • 150 gr smør

Smelt smøret og bland alt det tørre. Rør forsiktig inn smøret og bland godt. Bruk hendene til å klemme deigen sammen slik at den blir til en “masse”. Fordel deigen i en paiform og stek i ca 7 minutter på 200 grader.Pai med rødbete sukkerfri og glutenfri ©Norashjemmelagde2016Mens bunnen steker forbereder du ostemassen.

Fyll til pai:

  • 100 g revet parmesan
  • 100 g hard ost ( f eks Jarlsberg) finskåret i små terninger
  • 200 g naturell kremost eller seterrømme
  • 100 g mozarella finskåret i små terninger
  • Litt salt, pepper, paprikapulver, muskatnøtt

Skjær opp all osten og riv parmesan. Legg i en bolle og tilsett kremosten. Bland godt. Tilsett krydderet og bland det inn i osteblandingen. Og ikke glem muskatnøtt. Guri for en smak det gir!Pai med rødbete lavkarbo, glutenfri og sukkerfri ©Norashjemmelagde2016Avkjøl bunnen i kjøleskap eller på en kald balkong mens du gjør klar grønnsakene.

Paiens mønster:

  • 1 grønn squash
  • 1 gul/hvit squash
  • 1 aubergine
  • 1 rødbete

Kutt av endene på squash og aubergine og bruk en ostehøvel til å dra av lange remser. Det er delen med farge på (skallet) som skal stikke opp på paien. Derfor deler du remsene i to om du har skall på begge sider av en remse. Skrell rødbeten (vent med å skjære opp denne til helt til slutt).

Fordel osteblandingen i paideigen slik at den ligger som et jevnt lag. Begynn i midten med å legge inn remsene med grønnsaker. Du kan lage hvilken form du vil. Jeg valgte et hjerte. Form for eksempel da et hjerte med remsene på midten av paien. Deretter supplerer du bare rundt med remser. Bytt på hvilke farger du bruker for å få et stilig mønster.

Husk å ha den delen av remsen med skallet på vendt opp. Til slutt fyller du hjertet i midten med rødbete. Skjær rødbeten i passende biter slik at du dekker hele formen. Ha over litt olivenolje.Lavkarbo pai rødbete og squash ©Norashjemmelagde2016Stek paien i 30-40 minutter på 200 grader. La den avkjøle seg litt før du serverer. Den har en tendens til å se litt “vannete” ut når du tar den ut av ovnen, men dette er ost som stivner litt bare paien får kjølt seg ned. Her kan du rett og slett servere et aldri så lite kunstverk som også er mettende, sunt og godt! Håper det smaker!

Blogglistenhits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>