Pasta carbonara – Glutenfri og lavkarbo

Glutenfri, sukkerfri

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele min egen oppskrift på pasta carbonara. Jeg har lenge lengtet etter denne retten siden jeg begynte på lavkarbo, og i dag prøvde jeg meg på lavkarbo-pasta og mekket pasta carbonara til middag! “Pasta” på lavkarbo, er jo ikke pasta, men pasta i seg selv smaker ikke så veldig mye, og det gjør ikke lavkarbo-varianten heller. Det er den fantastiske sausen som gir så utrolig god smak! Oppskriften holder til ca 2 porsjoner.

Til “pasta” trenger du:

  • 125 g Kremost
  • 4 egg
  • 40-50 g fiberhusk
  • litt olivenolje

Bland alle ingrediensene i en blender eller med en håndmixer. Tilsett ca 30g fiberhusk til å begynne med. Bland godt og tilsett litt mer om det ikke tykner nok. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt av fiberhusken! La deigen svelle i ca 5-10 minutter. Legg den så oppå et bakepapir og ha et oljesmurt bakepapir på toppen av deigen (den oljesmurte delen ned mot deigen). Kjevle/klem deigen til et tynt lag og overfør bakepapirene med deigen i mellom til en bakeplate. Sett i ovnen på 150 grader i ca 10-12 minutter.pasta carbonara ©Norashjemmelagde2016Ta forsiktig av det øverste bakepapiret og la deigen avkjøle. Rull deigen sammen som med rullekake, og skjær av tagliatelle-tykke strimler. Disse skal ikke kokes opp igjen, men du kan helle varm saus over eller varme den opp i mikroen i ca 30 sekunder på full guffe.

Til pasta carbonara-sausen trenger du:

  • 1/2 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2-3 dl Kremfløte
  • salt og pepper
  • basilikum, fersk, grovhakket
  • 1 + x eggeplomme (1 i sausen og 1 til anretning – alle porsjoner skal ha ett egg)
  • 1 pakke langskivet bacon, grovkuttet
  • Litt revet parmesan
  • mye smør til steking

Pasta carbonara©Norashjemmelagde2016Kutt løk som beskrevet og stek både hvitløk og løk i smør til den er gyllen. Tilsett baconbitene og stek dem ferdig. Tilsett fløten og la den tykne litt. Smak til med salt og pepper og ha til slutt i den ene eggeplommen. La sausen stå og tykne på middels varme uten at den koker. Når den er tykk og varm nok heller du den over pasta-en og strø litt revet parmesan over. Til slutt legger du på litt grovkuttet basilikum. Server med den siste eggeplommen i halvt eggeskal. Dette skal helles over og blandes inn i pasta-en før man spiser.

Håper det smaker =)

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.