Raspberry Cheesecake Cupcakes

Tatt av Nora Engevold©

Glutenfri, sukkerfri

Disse cupcakes-ene er bare helt fantastiske! Det er rett og slett små herligheter av varm ostekake! Du kan lage dem som én stor kake ved å gange oppskriften under med 4, eller en mindre porsjon til små cupcakes (slik jeg har gjort her).

Med denne oppskriften fikk jeg 4 små cupcakes. Jeg har brukt små former. Bruker du vanlige muffinsformer får du kanskje 2-3 stykker. Se tips under oppskriften for bunnen!

Næringsinnhold pr. cupcake:

Karbohydrater: 3.5 g

Proteiner: 7.1 g

Fett: 21.9 g

Til ca 4 – 5 små cupcakes trenger du:

Cupcakes bunn:

  • ca 25 g Pekannøtter/andre nøtter
  • 0.5 dl mandelmel
  • 1-2 spiseskjeer smør
  • 1 spiseskje Sukrin/annen søtning

(Hvis du skal bruke store muffinsformer kan det være lurt å doble oppskriften på bunnen)

Cupcakes fyll:

  • 200 g Philadelphia (en hel boks) eller annen kremost naturell
  • 1 egg
  • 0.5 dl Sukrin/annen søtning
  • 1 stor spiseskje seterrømme
  • en dæsj sitronsaft/juice
  • Bringebær frosne eller ferske

De fleste ingrendienser bør være romtemperert.

Knus pekannøttene til “mel”. Du kan ha dem i en pose og knuse dem med en kjevle.Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016Smelt smøret i en panne og bland i de knuste pekannøttene, mandelmelet og sukrin. Bland det godt og la det godgjøre seg litt i pannen et par minutter.Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

fordel blandingen i muffinsformer og press den ned så den blir kompakt (jeg glemte dette da jeg bakte disse, så gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør. haha).Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

Sett dem i ovnen på 200 grader og stek dem til de begynner å bli gylne (ca 5 min)Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

Begynn på fyllet ved å røre kremosten kraftig med en mikser. Tilsett resten av ingrediensene og miks det sammen til en myk røre.Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

Sett bringebær i midten på hver kake. Du kan også legge på flere enn ett om du ønsker det.Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

Hell røren over slik at den akkurat dekker over bringebæret.Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

Sett dem inn i ovnen som du nå skrur ned til 150 graderLa dem stå i ca 60 – 90 minutter (kommer an på ovn, tykkelse på kaken)Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

Nytes med pisket krem og friske bær.Raspberry Cheesecake cupcakes ©Norashjemmelagde2016

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>