Sandefjordsmør – så enkelt, så godt!

Glutenfri, high fat, uten egg

Da min lillebror gikk på kokk – og servitør-linjen på videregående lærte han oss alle i heimen å lage sandefjordsmør. Det var en stor sensasjon vi alle har fått stor glede av i ettertid. Oppskriften er kjempelett og så god! Passer spesielt godt til stekt laks!

Min oppskrift er beregnet for 2-3 personer. Vi var to som spiste i dag og hadde litt igjen, så den fungerer absolutt til 3.

Da blir næringsinnholdet pr. porsjon:

Karbohydrater: 1.3 g, Proteiner: 0.9 g, Fett: 26.3 g

Til sandefjordsmør trenger du:

  • 1 dl Kremfløte
  • ca 50 g ekte meierismør
  • Litt hakket kruspersille
  • Litt sitronsaft
  • Stekekraft fra laks (valgfritt)

Hell fløten i en liten kjele og kok opp. Når den har kokt opp skrur du av platen og tar kjelen av. Kutt små terninger av smøret (slik smelter det raskere i fløten). Sandefjordsmør ©Norashjemmelagde2016Ha i noen terninger av gangen og bruk en visp til å røre hele tiden. Etter at du har fått en fin jevn saus tar du en neve kruspersille og rører inn sammen med sitronsaft og stekekraften. smak til med salt og pepper om du vil. Nam Nam.Sandefjordsmør ©Norashjemmelagde2016Sandefjordsmør ©Norashjemmelagde2016

Sausen skal ikke tilbake på platen igjen etter at du har rørt inn smøret og persillen. Da er den ferdig og klar til å nytes!

Sandefjordsmør ©Norashjemmelagde2016

Bånnsoar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.