Spinatsuppe med brennesle

Glutenfri, uten egg, vegetar

Jeg er så glad i spinatsuppe! Det er ufattelig godt. I tillegg er jeg veldig glad i brennesle! Det er en av mine absolutt favorittplanter. Det kan brukes til så utrolig mye! Selv trodde jeg lenge at det bare var et irriterende ugress nederst i hagen man aldri kunne bli kvitt. Det var inntil jeg bodde i Oslo en sommer og hadde under 200 kr å leve for i uken. Den våren hadde moren min lært meg om naturens goder, og alt den har å tilby. “Gå ut og plukk maten din selv”, sa hun.

I dag har jeg da satt sammen en spinatsuppe med brennesle. Nydelig på smak og næringsrik!

Les mer om brennesle HER!

Spinatsuppe med brennesle ©Norashjemmelagde2016

Til spinatsuppe med brennesle trenger du:

  • 450 g fryst spinat
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1/2 løk finhakket
  • 50 g smør
  • 4 dl fersk brennesle (har du tørket/fryst plante kan du bruke det)
  • 6 dl vann
  • salt og pepper

Spinatsuppe med brennesle ©Norashjemmelagde2016

Finhakk løk og fres den sammen med smøret i en medium stor gryte til løken er gyllen. kok opp vann og bland i buljongterningen. Tilsett buljongblandingen i gryten og ha i den frosne spinaten. La suppen koke opp igjen til all spinaten har løsnet seg opp og suppen er varm igjen. Grøvhakk tørket/fersk brennesle. Tilsett brennesle i suppen og la småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser til å få en jevn konsistens på suppen. Tilsett litt fløte helt mot slutten. Server gjerne med kokte egg og/eller stekt bacon.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>