Squash-lasagne: lavkarbo

©Nora Engevold2016

Glutenfri, uten egg, high fat

Jeg må bare si: “WOW”. Denne lavkarbolasagnen, eller squash-lasagne var helt fantastisk! Kjempemektig og utrolig mettende, men helt himmelsk på smak. Squash er helt supert, og veldig brukervennlig. I denne retten brukte jeg altså squash som “lasagneplater”.  Jeg har bare en liten eller en veldig stor ildfast form, så jeg anbefaler denne mengden ingredienser til en mellomstor ildfast form.(ca 3-4 prosjoner) Lag en salat ved siden av så har du et godt lasagne-måltid til 4.

For å age squashplater til squash-lasagne trenger du:

  • 1 Squash
  • Salt
  • Kjøkkenpapir

Sett ovnen på 220 grader. Vask squashen og kutt av endene. Bruk en ostehøvel og skjær av lange medium tynne skiver. Legg disse på et tørkepapir med litt salt på. Ha et tørkepapir over også for å raskere trekke ut fuktighet.

Til tomatsausen trenger du:

  • 1 løk grovhakket
  • 3-4 hvitløksfedd finhakket
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 boks hakkede tomater
  • Smak til med persille, urtesalt, pepper, chillipulver
  • 1 ss tomatpuré (valgfritt)
  • Litt grovhakket fersk basilikum
  • Smør til steking

lasagne ©Norashjemmelagde2016Stek kjøttdeigen i smør til den er nesten ferdig. Tilsett hvitløk og løk, bland og la det steke til kjøttdeigen er ferdig. Hell hakkede tomater over og bland inn. Eventuelt kan du også tilsette litt melk eller fløte her. Ha pepper, urtesalt, chillipulver og hakket fersk, eller tørket, persille. La dette stå og simre på medium varme til tomatsausen har tyknet litt. Bland inn grovhakket fersk basilikum helt til slutt.

Til hvit ostesaus trenger du:

  • 1 boks Kremfløte
  • 1 ts Johannesbrødkjernemel (Jbkm)
  • Én boks kremost (Philadelphia)
  • 1-2 dl Revet hvitost (helst en fet variant som f. eks Gräddost)
  • Smak til med muskatnøtt, salt og pepper

Kok opp fløten til kokepunktet på svak varme sammen med kremost og Jbkm. Husk å vispe inn Jbkm godt. Rør hele tiden mens fløten varmes opp. Når kremosten er helt oppløst og fløten nesten koker tilsetter du muskatnøtt, litt salt og pepper (ikke vær redd for muskatnøtt, bruk nok og husk å smake!). La sausen tykne på svak varme. Når du føler sausen er passe tykk tar du den av platen. Rør inn litt og litt revet ost i sausen til all osten har blandet seg godt med sausen.lasagne ©Norashjemmelagde2016

Tips: Lag gjerne dobbel porsjon av denne sausen om du bruker en medium/stor ildfast form! Start med å legge hvit saus i bunnen av formen, deretter et lag med squash (prøv å få dekket over all sausen, har du nok squash legg gjerne dobbelt lag), deretter tomatsaus. Legg det slik lagvis og topp med revet ost slik du gjør med vanlig lasagne. Sett i ovnen i ca 20-30 minutter. Lasagnen kan bli litt våt. Da kan du skru ovnen av mens den står i ovnen. Sett en tre-sleiv i døra slik at fuktigheten slipper ut. La den stå slik litt før du serverer. Den vil da, forhåpentligvis tykne litt av seg selv.

Du kan også bytte ut squash med “pastaplater”. Grunnoppskrift på “jukse-pasta” finner du her =)

Håper det smaker!

1 comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>