sukkerfri kebabsaus 4 the Win

Glutenfri, uten egg

Jeg har hatt en grusom craving på kebab de siste dagene, og var pina nødt til å lage det. Ettersom jeg går på lavkarbo må jeg jo lage alt av mat selv (har jeg innsett). Så her kommer altså oppskriften på den BESTE kebabsausen jeg har smakt i mitt liv! Hvis jeg kan si det selv, så er den bedre enn den du får på en hver kebab-sjappe i Oslo i det minste.

Oppskriften er hentet fra denne flotte bloggen.

Jeg har beregnet ca 15 porsjoner utifra denne oppskriften.

Næringsinnhold pr. kebabsaus-porsjon:

Karbohydrater: 1,9 g

Proteiner: 1 g

Fett: 16.1 g

Til kebabsaus trenger du:

  • 1 beger seterrømme
  • 4-5 ss majones
  • 2-4 ts Santa Maria Sambal Oelek – chili paste (jeg brukte ca 2,5 ts for at den ikke skal bli for sterk)
  • 2-3 båter med hvitløk, eller ca 2,5 ss hvitløkspulver
  • 1 ts cayennepepper
  • ca 3,5 ts garam masala-krydder
  • ca 2 ts oregano-krydder
  • 1-4 ts paprikapulver
  • 1 ss Kikkoman soyasaus

Ha seterrømme og majones i en stekepanne eller en middels kjele. Sett på svak varme. Du skal bare varme opp sausen til kokepunktet, den skal ikke koke!

sukkerfri kebabsaus ©Norashjemmelagde2016Bland resten av krydderet, og soyasausen i sausen mens du smaker deg frem til riktig smak for deg. Det blir en del, så lurt å ha en boks å ha det i til å fryses eller settes i kjøleskap. Den blir også en smule sterkere når den har stått litt.

sukkerfri kebabsaus ©Norashjemmelagde2016

Som nevnt over: Dette er virkelig den beste kebabsausen jeg har smakt! Virkelig å anbefale om man enten går på lavkarbo eller bare ønsker å lage sausen fra bunnen av selv.

sukkerfri kebabsaus ©Norashjemmelagde2016

Server med hjemmelaget kebab og lefser, eller bruk som dip til grønnsaker! Spice for eksempel opp fredagstacoen med denne herligheten! Håper det smaker!

7 Comments

  1. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>