Sukkerfri panna cotta med bringebærsaus

Sommer-desserter Panna cotta ©Norashjemmelagde2016

Sukkerfri, glutenfri, uten egg

Panna cotta er en kjempe-enkel og supergod dessert. Jeg husker så godt første gang jeg kom på besøk hjem til mor etter at jeg hadde begynt å studere i Halden. Lillebror, som da gikk kokk- og servitørlinjen, hadde disket opp med middag og dessert, som da var panna cotta. Vaniljefrø og fløte er jo helt supert sammen! som Joey fra Friends hadde sagt: “What’s not to like?!”. Her presenterer jeg min sukkerfrie lavkarboversjon av desserten. Jeg får aldri nok av den, og håper den faller i smak hos deg også!panna cotta ©NorashjemmelagdeGir ca 4-5 porsjoner

Til Panna Cotta trenger du:

  • 5 dl Fløte
  • 1-2 ss Sukrin
  • 1 vaniljestang
  • 2 ts gelantinpulver + 2 ss vann (Les bakpå pakken du har for riktige forhold for akkurat det merke du har. Du kan også bytte ut gelantinpulver med 4 plater gelantin)

Til Bringebærsausen trenger du:

  • 200-250 g frosne bringebær
  • 2 ss sitronsaft (smak deg frem)
  • 1,5 dl vann
  • 1-2 ss Sukrin

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen sammen med fløte og sukrin i en liten gryte. Varm opp til kokepunktet, men ikke la den koke. Når fløten ryker kraftig tar du den av platen og lar den avkjøle i ca 20-30 minutter. Bland gelantinpulver og vann i en liten bolle. La dette svelle mens fløteblandingen avkjøles. Bruker du gelantinplater legger du disse i vann.panna cotta ©NorashjemmelagdeSett fløteblandingen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Skru ned varmen og tilsett gelantinen (ved gelantinplater klemmer du først ut vannet før du tilsetter dem i fløten). Rør den inn til den er helt oppløst. Finn frem fire glass og sett en sil over hvert glass før du heller i blandingen. Sett glassene i kjøleskapet til den har stivnet helt.panna cotta ©Norashjemmelagde2016

Bringebærsaus:

Ha 1 dl vann i en kjele og tilsett sukrin. Kok opp og rør til sukrinen er helt oppløst. Ha frosne bringebær og limesaft i en blender. Tilsett litt og litt “sukrinvann” og kjør til sausen er helt jevn. Du kan presse sausen gjennom en sil for å få ut mesteparten av frøene. Når fløteblandingen er helt stivnet har du bringebærsaus på toppen. Da gjenstår det bare å servere og nyte med god samvittighet.

Enklere blir det ikke!

Tips: Jeg pleier å lage fløtepuddingen og bringebærsausen dagen før. La de stå i kjøleskapet adskilt. Hell bringebærsausen over like før servering.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.