Sukkerfrie og saftige marshmallows!

Glutenfri, sukkerfri, uten egg, laktosefri

Her om dagen kom jeg over en oppskrift på sukkerfrie marshmallows. Jeg har i utgangspunktet aldri vært spesielt glad i marshmallows med sukker, men tenkte at jeg godt kunne prøve en variant uten. Jeg må bare si at JEG ELSKET DEM. Etter min smak er disse mye bedre enn vanlige marshmallows (mest fordi jeg syns de vanlige er altfor søte).

Marshmallows ©Norashjemmelagde2016

I denne oppskriften er det tre varianter. En med smak av kaffe og vanilje, en med smak av jordbær og lime og en “vanlig” med vaniljesmak. Jeg fikk 40 biter av denne oppskriften. Hver bit inneholder da 0.5 g karbohydrater.

Til ca 40 biter marshmallows trenger du:

  • 1 dl vann x 2
  • 3 ss gelantinpulver
  • 3 ss sukrin gold
  • 1/4 ts salt
  • 3 ss fibersirup gold (bruk den blanke varianten om du vil ha helt hvite marshmallows)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dråper stevia
  • 1/4 ts salt
  • 4-5 ss kaffe
  • 1/2 -1 dl moste jordbær (bruk gjerne bringebær som har færre karbohydrater enn jordbær)
  • 2 ss sitron/lime-saft
  • Hakkede mandler og kokosmasse

Marshmallows ©Norashjemmelagde2016

Slik gjør du:

Bland 1 dl vann og gelantinpulver i en stor plastbolle (gjerne bollen til en mix master da du trenger den senere) og la det stå og svelle. I mellomtiden varmer du 1 dl vann, sukrin og sirup i en liten gryte. Varm opp til kokepunktet før du tar den av platen. Hell den varme blandingen i en veldig tynn stråle ned i bollen med gelantin mens du visper kraftig med mix masteren. Mix til blandingen har blitt til stivt skum ( ca 10 minutter).

Du kan bruke håndmikser også, men det kan bli litt slitsomt å stå med den i ti minutter

Ha i vaniljeekstrakt og et par dråper stevia og bland det godt inn med mixer. Del så massen i tre deler

  • I den ene blander du inn kaffe
  • I den andre blander du inn jordbær/bringebær og limesaft
  • Den tredje lar du være, eller har i litt mer vanilje og/eller sitronsaft (nam nam)

marshmallows ©Norashjemmelagde2016

marshmallows ©Norashjemmelagde2016

Bland alle de tre blandingene godt til de har blitt helt stive igjen. Ha så bakepapir i en form (20×20) og strø kokosmasse over hele bunnen. Fordel skummet fra de tre bollene i ca like store deler (som mønsteret i en tress-is) og strø over hakkede mandler. Sett kaldt i ca 1-3 timer.

Spis med god samvittighet!

Disse godbitene falt absolutt i smak hos min familie og andre høykarbogåere som har fått prøvesmake! Jeg har endret litt på originaloppskriften som jeg er så glad for at jeg fant hos Mat for Sjelen/Sjelemat!

Blogglistenhits

2 Comments

  1. 1
    • 2

      Hei! Du kan fint bruke gelantinplater! Du kan bruke 6 plater gelantin for samme virkning =) (1ss pulver tilsvarer 2 blad gelantin). Godt nytt år og lykke til 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>