Sunn lefse med laks og ruccola

©Nora Engevold2016

Glutenfri, sukkerfri

/Inneholder sponsede produkter/

Savner du lefse etter at du begynte på lavkarbo? Da har jeg et godt tips til deg! Jeg har nemlig blitt så glad i disse brødmiksene, altså! Det er veldig deilig at det finnes noen “lettvinte” løsninger for lavkarboere også. Jeg har nå testet ut enda en brødmix uten å faktisk lage brød. Denne gangen laget av havre og sesam. Jeg må først og fremst nevne at min kjære T-banemann falt helt hodestups for disse!lefse ©Norashjemmelagde 2016

Etter at hamburgerbrødene mine ble så gode, tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på lefse. Jeg har alltid vært veldig glad i lefse med laks, smørost og ruccula så dette måtte jeg bare teste ut. Det står en oppskrift på lefser på pakken, men den syns jeg var litt lite informativ. Blant annet nevnes det ikke hvordan du skal få til å kjevle ut lefser. Det var ikke bare, bare. Fortvil ikke, jeg har prøvet og feilet for dere!

For å lage lefse med laks trenger du:

  • 1 boks havre og sesam brødmix
  • 5 dl vann
  • litt olivenolje/nøytral olje
  • 200 g Skivet røkelaks
  • 1 boks Ruccula (husk å skylle bladene)
  • 1 boks Philadelphia, eller annen smørost
  • 3 dl rømme
  • salt og pepper

Lefse ©Norashjemmelagde 2016Bland brødmiksen med vannet og la det svelle i ca 5 minutter. Finn frem to bakepapir som du smører med olje. Del deigen i tre-fire like store klumper (avhengig av hva slags lefseform du vil ha). En klump = en lefse. Legg en klump midt på det ene bakepapiret. Legg så det andre bakepapiret, med oljen ned, oppå deigen og bruk en kjevle til å kjevle den tynn nok.

Pass på å kjevle fra midten og ut mot kantene. Blir kantene for tynne får de konsistensen til knekkebrød når de blir stekt. Bruk fingrene til å dytte kanten inn slik at den blir passe tynn og får riktig form.lefse ©Norashjemmelagde2016Når du har fått ønsket størrelse og form tar du av det øverste bakepapiret. Sett ovnen på 175 grader og stek i ca 15-20 minutter midt i ovnen. Følg med! Du steker en og en lefse om gangen.

Viktig ved lefsebaking:

Når en lefse er ferdig tar du den ut og legger oppå et kjøkkenpapir. Legg et nytt papir oppå og brett aluminiumsfolie rundt. Slik holder du på fuktigheten og slipper at de stivner og blir sprø. Etter hvert som lefsene blir ferdige legger du en og en lefse inn i aluminiumsfolien med papir mellom. De kan oppbevares i kjøleskap på denne måten.lefse ©Norashjemmelagde2016

Når de er kalde blander du rømme og smørost sammen og smører på lefsene. Legg ruccula og tynne skiver laks på og rull til en pølse. Skjær opp i passe store porsjoner og du har snacks til lunsj, frokost, fest, bursdag eller hva det skulle være.

  • Tips: Disse lefsene passer også perfekt som tacolefser! OBS! Må ikke varmes slik som med vanlige lefser. Da blir de vassne og ikke svært gode å ha med å gjøre.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram: @norashjemmelagde 🙂
Klem Nora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>