Taco gratinert i form

taco i form ©Nora Engevold2016

Glutenfri, uten egg, sukkerfri, high fat

Taco er relativt lettvint. Den enkleste versjonen er å lage seg en tacotallerken uten lefser eller skjell. Av og til kjenner jeg at jeg blir litt lei av den måten å gjøre det på, fordi jeg fortsatt er så vant til å ha lefser til taco. Da jeg var på søndagsmiddag hos mor her om dagen, fikk jeg et godt tips av en flink ung mann.

Denne måten å lage taco i form på pleir han å få servert av moren sin. For meg var dette helt nytt! Det var veldig lett, og veldig godt! Det minner faktisk litt om en slags taco-lasagne. Jeg har laget en egen vri på min versjon som T-banemannen likte veldig godt. Utenom det skal all creds gå til moren til Adam! Beklager om bildene ikke ser like delikate ut. Det var ikke like lett å ta bilder av taco-i-form.Taco i form ©Nora Engevold2016

Både T-banemannen og jeg har sene ettermiddager med skole og lesing for tiden. Aller helst vil vi bare slenge oss ned på sofaen begge to. Det er i hvert fall ingen av oss som ønsker å starte på prosjektet middag. Det er både tidkrevende og slitsomt. Bare tanken på å planlegge middag, kan av og til være nok til å slå pusten ut av oss. Taco i form funker derfor ypperlig for oss. Både fordi det er tidsbesparende, og fordi det er kjempegodt!Taco i form på tallerken med salat ©Nora Engevold2016

Ca 2-4 porsjoner taco i form:

  • 400-600 g kjøttdeig
  • revet ost til topping
  • et par ts hjemmelaget tacokrydder
  • ca 1/2 dl vann (alt ettersom hvor sterkt krydder du har)
  • 1 boks philadelphia
  • 1/2 boks seterrømme
  • 3-4 ss jalapeño tubeost (valgfritt)
  • littebitt revet muskatnøtt

Sett stekeovnen på 180 grader. Brun kjøttdeigen og bland inn tacokrydder og vann. Deretter blander du sammen kremosten(e), seterrømme og muskat i en bolle. Blandet det godt til det får en nesten-flytende konsistens. I en ildfastform legger du tacokjøttdeigen nederst. Spre så over kremostblandingen og strø revet ost på toppen. La stå i ovnen i 20-25 minutter. Tacoformen kan godt stå et par minutter før du serverer, gjerne med en deilig salat og gaukemaule til.

Håper det smaker

Klem Nora

Trenger du flere tips til fredagstaco-en på lavkarbovis? Mine beste tips og triks finner du HER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>