Wok med kylling og squash-nudler

Glutenfri, uten egg, laktosefri

Hjemmelaget wok med lavkarbo-vennlig woksaus!

Denne wok-en er helt perfekt som restemat! Selv hadde jeg mye halvparten av ditt og halvparten av datt. T-banemannen min syntes dette var riktig så godt og spiste til han ble stappmett.

Tips! Det lønner seg å kutte opp kyllingen og legge den i wok-sausen/marinaden 1-2 dager før den skal stekes for absolutt saftigst resultat! I dag lot jeg den ligge i ca 1 time før steking, de blir saftige da også, men best desto lenger de ligger i marinaden.

Oppskriften gir ca 3 porsjoner

Til wok-marinaden trenger du:

 • 2 dl Kokosmelk
 • 3-4 ss lime- eller sitronsaft
 • 2-3 ts Sambal Oelek Chilli paste
 • To pressede hvitløksfedd
 • ca 1 ss soyasaus
 • (Eventuelt 1 ss kokosmasse)
 • + 2 Kyllingfileter (ca 300g) ferdig oppskjært i biter/strimler

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen for hånd eller med stavmikser og legg de ferdig oppskjærte kyllingbitene i en pose sammen med marinaden. “Masser” marinaden godt inn i kyllingen og la den ligge i kjøleskapet helst 1-2 dager.kylling i wok-sauce ©Norashjemmelagde2016

Til woken trenger du:

 • 1 paprika (rød,grønn,gul hva du vil/har)
 • 1/2 Brokkoli
 • 1/2 blomkål
 • 1 finhakket hvitløksfedd
 • 1 squash

Slik lager du wok med “zoodles”:

Skyll og vask squashen, skjær av tuppene.Finn frem “spiralkutteren” og press squashen gjennom slik at det blir lange strimler (har du ikke en slik kan du også bruke en ostehøvel og skjære lange “tagliatelle” blader. Disse kan du enten skjære til lange strimler etterpå, eller bare la være som de er). squash-nudler til wok ©Norashjemmelagde2016 squash-nudler til wok ©Norashjemmelagde2016Hell over litt salt og bruk hendene til å blande det inn. Legg strimlene i en sil over en bolle og sett til side slik at overflødig væske renner av.squash-nudler til wok ©Norashjemmelagde2016 squash-nudler til wok ©Norashjemmelagde2016Nå kutter du opp grønnsakene i passe store biter.Grønnsaker til wok ©Norashjemmelagde2016 Grønnsaker til wok ©Norashjemmelagde2016Så steker vi kyllingen: Varm litt olje i en stekepanne (om du ikke har wokpanne, da bruker du selvfølgelig den) og ha oppi den ferdig marinerte kyllingen. Stek dem og sett dem til side.

Kylling til wok ©Norashjemmelagde2016Nå har du grønnsakene i pannen. Disse må du huske å bevege på hele tiden. De skal ikke bli “kokte” bare varmes opp slik at de fortsatt er crunchy. Hell gjerne over litt av den overflødige marinaden og stek dem i den (spar litt til “nudlene” også).

wok ©Norashjemmelagde2016Når grønnsakene er ferdig tar du også dem ut og legger til side. Tilsett squashnudlene i pannen med litt marinade, hvis du har noe igjen, og stek på svak varme. Etter et par minutter tilsetter du kyllingen og blander disse to godt. La dem steke et par minutter sammen, før du tilsetter grønnsakene.

Bland alt sammen og la det steke enda noen få minutter mens du hele tiden beveger på det. Wok med grønnsaker og squash-nudler ©Norashjemmelagde2016

Velbekomme!

Bånnsoar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.