Glutenfri, laktosefri
Denne oppskriften på lavkarbo taco-lefser har jeg fått låne fra Bare Holm sin blogg! Jeg har selv slitt med å finne en oppskrift på lavkarbolefser som IKKE faller fra hverandre, og faktisk klarer å bøyes. Endelig fant jeg oppskriften og er så fornøyd! Disse lefsene er virkelig en suksess! Man kan fylle dem med det krydderet man ønsker. Det gjør at de ikke smaker så mye egg, om man er litt lei av det. Du kan også fint bruke denne oppskriften til å lage en pizzabunn! Da legger du bare deigen mellom to bakepapir og kjevler oppå bakepapiret til en stor bunn!
Det blir 3 lefser av denne oppskriften.
Næringsinnhold pr. taco-lefse:
Karbohydrater: 2 g
Proteiner: 7.3 g
Fett: 5 g
Til 3 taco-lefser trenger du:
- 1 Blomkålhode
- 3 Egg
- 1 ts salt (selv brukte jeg en urtesalt-blanding)
- Ønsket krydder. (Jeg har brukt oregano og basilikum)
Kutt blomkålhodet i små biterHa Blomkålen i en foodprosessor så det blir til små riskorn. Ha i en glassbolle med plastfolie over. “kok” i mikroovnen på full guffe i 3 minutter
Legg den kokte massen i et rent håndkle og press ut så mye vann du klarer
TIPS: vri håndkle så hardt du klarer for å få presset ut ALT vannet. Føler du at blandingen fortsatt er litt våt, kan du bytte håndkle og presse ut vann på nytt Hell så den “tørre” blomkålen i en bolle sammen med eggene og ønsket krydder. Bland godt.
Ta 3 ss med deig fordelt på tre “klumper” på en bakepapirkledd stekeplate. Ha i ovnen på 180 grader i 10 minutter
Etter 10 minutter snur du lefsene og lar dem steke i 10 minutter til
Fiks ferdig, nyt!
Disse lefsene er også VELDIG gode sammen med denne lavkarbo kyllingkebab-en og denne lavkarbo kebabsausen!
Nomnom!
5 Comments
Leave a reply →