Lavkarboreisen Uke 9

Hentet fra google

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut en oppdatering om hvordan min reise inn i lavkarboland faktisk går. Først må jeg helt ærlig innrømme at jeg har hatt et par sprekker den siste måneden. Jeg har vært litt ute og reist hvor jeg hadde planlagt å sprekke. Først var jeg i Berlin, deretter i Kiel og innimellom der har det vært en liten sjokoladebit på diverse fredagskvelder.

Lavkarbokostholdet påvirker folk forskjellig. Jeg er heldigvis en av de som kan spise én sjokoladebit uten at det setter meg helt ut av ketosen. Fordi jeg har mistet nesten alt søtsug etter at jeg begynte med lavkarbo, blir heldigvis ikke dette så ofte. Det er nok det jeg er mest fornøyd med.

@Nora Engevold 2016

Vanligvis hadde jeg brukt fredagskvelden til å sitte i sofaen og dyttet i meg en hel pose potetgull, en flaske brus, et par halvlitere og gjerne en halv sjokoladeplate. Nå sitter jeg fortsatt i sofaen, men nå trenger jeg ikke dytte i meg noe. Rett og slett fordi jeg ikke trenger det. Jeg har ikke lyst på det.

Jeg er veldig glad for å være fri fra sukkeret. Samtidig raser ikke akkurat kiloene av, men vekten går i det minste nedover. Da jeg var i Berlin la jeg naturligvis på meg 2 kilo, men etter to uker vare både de 2 kiloene og enda 1 kilo til, borte. I Kiel mesket jeg meg i pommes frittes (da det er dette jeg savner aller mest), men hadde heldigvis bare lagt på meg 1 kilo.

Hentet fra google

Siden puberteten ønsket seg selv velkommen i 12-årsalderen har jeg hatt kviser overalt i ansiktet. Sånn gjerne midt på nesa, midt i panna og fem på haken. Jeg har altså ikke vært fullstendig kvisefri i ansiktet siden jeg var 13. Det har alltid vært minst én liten dritt som har plantet seg på ubeleilige steder i ansiktet mitt. Etter at jeg begynte på lavkarbo har kvisene totalt forsvunnet. Har det en sammenheng? Jeg vet faktisk ikke helt, men jeg tviler ikke på at det faktisk er kostholdet som gjør det.

@Nora Engevold 2016

Da vi måtte stå opp tidlig for å dra til Berlin

Siden jeg begynte 2.01.2016 har jeg til nå gått ned 7.0 kg. Det som har vært mest frustrerende er at jeg ikke har gått inn i cm. Fordi kroppen min bestemte seg for at jeg skulle være bygget på en liten, kort og kompakt måte, er fettet mitt smurt jevnt over alle kroppsdeler. Mesteparten av mitt fett ligger ikke på magen, men litt overalt. Noen vil kanskje kalle det vel-proposjonert. Dette har resultert i at disse 7 kiloene jeg har tatt av ikke har gått fra magefettet, men rundt ledd og litt på lårene. Jeg oppdaget for eksempel her om dagen at jeg har kneskåler og håndledd. kneskålene mine tror jeg ikke at jeg har sett siden jeg var 10.

Det er viktig for meg å være ærlig med meg selv. Jeg vet at for at jeg skal klare dette er jeg nødt til å kunne unne meg noe godt innimellom. Heldigvis oppdager jeg bare flere og flere gode oppskrifter på lavkarbo-godis for hver dag, men siden jeg kan spise en sjokoladebit uten å falle ut av ketose, unner jeg meg dette en sjelden gang. Til og med du som spiser “vanlig og sunt” spiser kanskje noe ekstra godt på lørdag, fordi du har vært flink hele uken. Alt i alt ser jeg ingenting annet enn lys i horisonten og ønsker resten av mitt lavkarboliv velkommen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.