Lavkarboreisen: Noras Hjemmelagde på ferie!

©Norashjemmelagde2016

For en stund siden la jeg ut en video fra lavkarboreisen på min youtubekanal. Den videoen viste litt hvordan vi hadde det på ferie i Spania, og hvordan jeg prøvde å opprettholde kostholdet mitt mens jeg var der. Jeg fikk virkelig testet meg denne gangen. Hadde jeg vært helt bastant ovenfor meg selv om at jeg ikke skulle sprekke, hadde jeg kanskje klart det. Problemet var at jeg var veldig svak. Jeg hadde ikke nubbetjangs mot meg selv.

Tidligere når jeg har vært på ferie har jeg tillatt meg å skeie ut litt. Samtidig har ferien da bare vært en langhelg. Denne gangen var det snakk om ti fulle dager. Frokosten dag 1 gikk veldig bra. Vi hadde leid en leilighet så vi måtte kjøpe inn en del mat selv. Dette skulle bli kjempelett, tenkte jeg. Det viste seg å bli det helt motsatte. For da vi skulle ut å spise senere på kvelden samme dag fristet hamburgerlukten og jeg klarte ikke stå i mot. Dagen etter ble ikke særlig bedre.©Norashjemmelagde2016Noen ganger følte jeg hvor viktig det var at jeg klarte å holde meg til kostholdet, også da vi skulle ut og spise. Disse gangene klarte jeg det. Spania er tross alt et tapas-land, så jeg skulle i utgangspunktet ikke hatt problemer med å bestille mat ute. Problemet var at jeg syns det ble så kjedelig. Jeg syns det ble kjedelig å skulle spise safe. 

Hvis jeg skal regne på det, tror jeg at jeg spiste lavkarbo 40% av tiden. Resten var ren pizza, burger, boller og kaker. Jeg fikk ganske raskt kjenne på konsekvensene. Omtrent alle dagene gikk jeg rundt med en mage som rumlet og braket. Det var faktisk skikkelig vondt til tider. Magen stakk til og med så langt ut at man skulle tro jeg var gravid. Dette var spesielt kult da vi var på stranden.

Allikevel vet jeg at jeg ikke spiste i nærheten av så mye godteri, is og dårlig mat som jeg hadde gjort om jeg ikke hadde hatt et kosthold å tenke på. Jeg spiste relativt moderate mengder. Da jeg kom hjem hadde jeg klart å legge på meg nesten 4 kilo.©Norashjemmelagde2016Å se på vekten dagen etter hjemreise var ganske vondt, men selvforklarende. Jeg boostet ganske strengt med strikt lavkarbo i tre dager og det viste seg at minimun 3 av de 4 kiloene var vann.

Jeg kjenner at jeg angrer på matvalgene mine nå, men samtidig var det litt verdt det når maten var så god. Neste gang tror jeg at jeg skal klare å kontrollere det bedre. Jeg kjente nemlig at suget etter å fortsette på høykarbomat var ganske høyt da jeg kom hjem. Det er det som er faren for meg ved å skeie ut. Jeg vet ikke om jeg klarer å stole på meg selv nok til at jeg klarer å hente meg inn igjen når ferien er over.

Til nå har det heldigvis gått bra og alle de 4 kiloene er borte, forhåpentligvis for godt. Så nå er jeg helt ærlig litt glad for at det er lenge til neste ferie.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram <3

Klem Nora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.