Mett på Diett | Tre Glass i Ås – Kom som du er!

Knappe 30 minutters togtur unna Oslo ligger Ås. Dette er min hjemby. Jeg drar ofte hit fra Oslo for å slappe av. Her kommer jeg meg unna stresset som befinner seg i byen. Luften er renere her og omgivelsene ikke fullt så trange. For en stund tilbake fikk broren min, Even, jobb som bartender på et ganske nytt serveringssted her kalt Tre Glass. Derfor ryddet jeg kalenderen og tok meg tid til et besøk.©Nora EngevoldHver gang jeg skal besøke nye serveringssteder er jeg alltid litt bekymret. Jeg er bekymret for å være den irriterende kunden som skal ha glutenfritt øl og lavkarbomiddag. Ikke kan jeg spise ditt og ikke kan jeg spise datt. Jeg som mange andre ønsker jo å være minst mulig til bry.

©Nora Engevold2016

Husets burger, uten brød. Servert med avokadopuré og aioli.

Heldigvis opplevde jeg ikke dette som et problem. Kokken som jobber her er en mester på improvisering og tar gjerne en utfordring. Jeg ble også veldig positivt overrasket da de fortalte meg at de har stått for møblene selv. De har, imponerende nok, laget dem helt selv på Høyås Sag og Høvleri som ligger like i nærheten. Kortreist er alltid bra!

©Nora Engevold

Kortreist: Tre Glass brygger eget øl i Vestby

Det er ikke bare møblene som er kortreiste. De brygger jaggu sitt eget øl i Vestby også, kalt Ølsmia! Jeg ble også ganske overrasket over hvor mange andre forskjellige øl-typer de serverer her! Det er flust av ølsorter fra forskjellige mikrobryggerier.

©Nora Engevold2016

Even i serveringsaksjon

©Nora Engevold2016Bak baren snekret sammen av paller, står Even og Adam. De møttes under utdannelsen til å bli cocktailbartendere. Jeg fikk se dem i aksjon og ble veldig imponert. Det virker som de begge lever og ånder for denne jobben. De er glad i utfordringer og uttaler selv at spørsmålet: “kan du lage noe utenom det vanlige?” er deres favorittspørsmål. Siden bartenderene er åpne for å lage hva som helst, trenger jeg ikke være bekymret for å falle ut av lavkarbo-kuren selv om jeg tar meg en fuktig kveld. Jeg mener det er få serveringssteder som kan skilte med slik service og kvalitet.

©Nora Engevold2016

Cocktailbartenderene Even og Adam møter deg med et smil

©Nora Engevold2016Tre Glass er et av de få stedene jeg har følt at det er like naturlig å gå alene som sammen med venner. Jeg følte meg aldeles ikke utilpass da jeg satt og spiste middagen min for meg selv. Her opplever jeg at du kan komme som du er, sitte ute og slappe av med en pils, sitte inne i “relax-avdelingen”, eller skue utover livet i sentrum med en god kopp kaffe.

©Nora Engevold

Se utover sentrum med en good ol´ cup of Joe

I helgene er tempoet litt høyere med gode drinker og musikk. Musikken er aldri for høy, så det går fint an å slå av en prat uten å måtte rope til hverandre. Tre Glass er for meg rett og slett et friskt pust som overgår flere serveringssteder jeg har opplevd i Oslo.

©Nora Engevold2016

Her kan du slappe godt av i “relax-avdelingen”

Jeg anbefaler alle å ta turen til vakre Ås og besøke Tre Glass. Det kommer i hvert fall jeg til å gjøre. Det er jo bare en kort togtur sørover fra Oslo. ©Nora Engevold2016

Det kom meg for øret at Tre Glass skal ha mange aktiviteter under Ås Mart´n 9. – 12. juni. Her skal de blant annet by på kurs og foredrag fra profesjonelle aktører innen mikrobryggeri, samt et Akershusmesterskap i samme gren!

Jeg anbefaler å følge ” Tre Glass” på Facebook for mer informasjon om arrangementer og åpningstider.

Og helt til slutt: remember to tip the bartender

3 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.