Laktosefri, glutenfri, uten egg, high fat
So, so crazy!
Dette er det sprøeste jeg har spist i mitt liv (rent bokstavelig)! Dette ble en ekte crispy chicken, med masse god smak, som ga oss litt matkos på en hverdag! Crispy chicken kan brukes som erstatning for taco-kjøttdeig i taco, eller gratiner med ost i form. Mulighetene er uendelige.
Oppskriften gir 3-4 porsjoner dersom alle tar en stor haug med kyllingbiter på tallerkenen. Bruker du baconsvor med null gram karbohydrater blir det selvfølgelig enda færre pr serving!
Næringsinnhold pr. Porsjon:
Karbohydrater: 0.6 g
Proteiner: 32 g
Fett: 11 g
Til crispy chicken trenger du:
- ca 100 g Baconsvor (Pass på å bruke det med null karbohydrater)
- ca 300-400 g Kyllingfilet
- 1-2 ss olje
- Krydder
Du kan bruke akkurat det krydder du ønsker. Noen liker å bruke en hjemmelaget tacokrydder-blanding. Du kan også ta det du har i skapet, som jeg gjorde i dag:
Masse chilli. Mmmmm. Det er mye salt i krydderet som er i Bacongull-posen (maarud). Hvis du skal bruke samme type baconsvor trenger du derfor IKKE salt i krydderblandingen din!
Sett ovnen på 180 grader. Del opp kyllingfileten i passe store biter.
Knus baconsvor i pose med kjevle, eller med stavmikser om du har, til det blir finmalt.
Bland krydderblandingen og baconsvoren godt sammen i en gjennomsiktig brødpose. Hell i 1-2 ss kaldpresset olje og ha kyllingbitene oppi blandingen. Rist godt slik at alle biter blir dekket av “strø”. Legg dem spredt utover en bakepapirkledd stekeplate.
Sett dem inn i ovnen i ca 30 minutter. Har du veldig små biter er det lurt å begynne å følge med etter ca 20 minutter. Ta dem ut og server med friske grønnsaker, sellerirotfries og hjemmelaget dressing (kebabsaus som smaker digg til alt!).Mine crispy chicken-s ble kjempesprø og veldig gode!
Bare å nyte og kose seg, nå!
Bånnsoar.
Dette ser godt ut, og ideen var helt genial!
Tusen takk! De var veldig gode 😀