Mine fanesaker

Med denne siden vil jeg tilby matinspirasjon! Selv er jeg lidenskapelig opptatt av mat, og ønsker å dele denne lidenskapen med dere! Her vil jeg samle oppskrifter som er sukkerfrie, glutenfrie, laktosefrie, og uten egg. Du finner spesielt oppskrifter på lavkarbomat, både strikt og moderat. Alle oppskrifter du finner her har jeg selv testet ut, smakt og likt godt. Jeg vil her presentere mine viktigste fanesaker for dette nettstedet.

Fanesak nr 1:
Inspirere til å kutte ut raffinert sukker og stivelse!

Ferdigmat er en stor greie i vårt lille land. Folk har som regel “ikke tid” til å lage maten sin fra bunnen av. Det er enklere å ty til det du bare trenger å varme i mikroen. Veldig ofte er produsentene gode på å snike inn mye sukker og salt i disse ferdigproduktene. Når vi går rundt og tror at vi bare får i oss sukker på lørdager, får vi egentlig i oss ganske mye sukker gjennom nesten all mat vi spiser. I den lille taco-krydderposen vi er så glad i, for eksempel, er nesten halvparten av innholdet sukker og salt. Derfor er det viktig for meg å vise at matlaging fra bunnen av er enkelt og faktisk ganske så billig! Samtidig er det mye bedre for deg.

Noras hjemmelagde lakroner @Nora Engevold2016

Noras hjemmelagde sukkerfrie Lakroner! Oppskrift finner du HER!

Kategorien “Kos uten sukker” inneholder oppskrifter for de som ikke nødvendigvis holder et lavkarbokosthold, men ønsker å spise mindre sukker.

Min fanesak nr 2: Vern om kloden -Bruk naturen! 

Miljøvern er veldig viktig for meg. Det er ikke bare viktig, det er det absolutt viktigste. Om vi ikke velger kloden foran økonomisk vinning, vil vi ikke ha noen klode å vinne økonomisk på. Vi vil ikke ha noen klode å diskutere hva slags utdanning lærere skal ha, eller hvor mye penger vi skal bevilge til eldreomsorg. Vi vil ha barnebarn som er flyktninger pga naturkatastrofer og ulevelige temperaturer. Mange er allerede flyktninger på grunn av dette i dag! Derfor er dette viktig for meg, og jeg håper jeg kan inspirere til at det blir viktig for deg!

Naturen har utrolig mye bra å by på! Helt gratis! Om du bare stikker hodet ut av vinduet ditt har du antagelig flere spiselige planter i hagen. Det gjelder bare å vite hvordan man utnytter dem. Du kan lage te, sirup, hudkrem, ekstrakt, tinktur, gjødsel til planter og så utrolig mye mer!

Bruk naturen: Granskuddsirup ©Nora Engevold2016

Hjemmelaget granskuddpesto. Oppskrift finner du HER!

Om våren bugner det av skudd som inneholder mye god næring det bare er dumt å ikke utnytte seg av! Sjekk ut kategorien “Bruk naturen” for inspirasjon og mer informasjon! Takk til mamma for at hun videreformidler denne kunnskapen til meg!

Kopibeskyttelse og rettigheter

Naviger deg gjerne rundt på siden min og se om du finner noe spennende! Ta gjerne kontakt med meg om det skulle være noe du lurer på. Alle bilder er tatt av meg, og det er ikke tillatt å bruke uten tillatelse. Ønsker du å benytte deg av bilder eller oppskrifter fra siden må du kontakte meg for tillatelse før du bruker materialet:

  • Norashjemmelagde@gmail.com

Klem Nora.