Silkemyk brokkolipuré

Glutenfri, uten egg, 

Brokkolipuré passer perfekt til omtrent hva det skal være. Om du skal ha fisk, lam, svin eller okse. Du kan selvfølgelige bruke den til vegetariske retter også. Det er superenkelt og fryktelig godt. I dag hadde jeg brokkolipuré til stekt laks. Det var veldig godt!Brokkolipuré ©Norashjemmelagde2016

Denne oppskriften holder til ca 2-4 personer. Det holdt i massevis da vi var to i dag, og vi kunne med fordel hatt en gjest til.

Næringsinnhold pr. porsjon brokkolipuré:

Karbohydrater: 2.4 g, Proteiner: 1.2 g, Fett: 2.6 g

sløyfer du sambal oelek blir det betydelig mindre karbohydrater.

Du trenger:

  • 1 brokkoli
  • 1-2 ss creme Fraiche/ 1/2 dl fløte
  • Litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • (eventuelt stekekraft fra fisk/kjøtt for enda litt bedre smak)
  • Sambal oelek eller en annen type chillisaus (valgfritt)
  • Om ønskelig er det veldig godt med meierismør i også. Da går også fettprosenten pr. porsjon opp.

Siden jeg stekte laks ved siden av brukte jeg litt av stekekraften fra den også. Kutt brokkolien i busker og ha dem i kokende vann. Skru ned varmen og ha på lokk. De blir best når man damper dem, heller enn å koke dem sønder og sammen. Hell av vannet og mos dem med en stavmikser. Bland så creme fraiche, sitronsaft og litt stekekraft godt sammen. Smak til med salt og pepper.Brokkolipuré ©Norashjemmelagde2016

Brokkolipuré ©Norashjemmelagde2016

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.